Kycklinggryta med smak av Indien

Serverar: 4 portioner

En god kycklinggryta med en mild currysmak.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilè
  • 2 stora gula lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 msk skivad torkad ingefära
  • 1 dl matolja att steka i
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa cayennepeppar eller chilipulver
  • 2 dl skållad skalad mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl cocosmjölk
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar . Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge.
    2. Bryn kycklingen i grytan. Tillsätt kryddor och alla övriga ingredienser inklusive lökblandningen. Lägg inte i russin och mandel! Sjud i 25 minuter, tillsätt små skvättar vatten under tiden så att grytan inte bränns vid. Tillsätt mandel och russin och sjud i ytterligare 5 minuter.
    3. Servera med basmatiris och ev. med Naan (bröd)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben