Rödspätta med smak från Indien

Serverar: 4 portioner

Hjärtvänligt recept!

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 viltöksklyftor, finhackade
  • 1 cm färsk ingefära, finriven
  • 1 msk Becel flytande
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 2 krm garam masala
  • 4 msk cashewnötter eller mandlar, hackade
  • 2 tomater, i tärningar
  • 2 ½ dl Becel Mat 15%
  • 1-2 krm salt
  • 500 g rödspätta, filéer
  • 1 citron i klyftor
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och ingefära på svag värm i Becel flytande i en vid stekpanna med höga kanter. Låt löken bli mjuk utan att ta färg.
    2. Tillsätt kryddor, salt, nötter, tomat och Becel Mat i pannan. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter.
    3. Salta lätt på spättafiléer. Rulla ihop och lägg ner dem i såsen. Låt koka under lock ca 5 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
    4. Servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben