Panerad rödspätta

Serverar: 4 portioner

Så gott! Lite piffigare med curry i paneringen. Testa gärna någon av mina falska remouladsåser till. Ett glas eller två av Casal di Serra (nr 12419) från Italien för 79:- gör det hela gudomligt!!!

Ingredienser

  • 500 g spättafilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Vispa ägget. Häll upp mjölet på ett fat.
    2. Blanda curry, salt och ströbröd på ett annat fat. Vänd spättafiléerna i mjölet först därefter i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek dem i smör tills de är vackert gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben