Panerad fetaost med myntasås och feferoni

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

468 kalorier per portion. Den fetaost som säljs hel på burk i de flesta livsmedelbutiker fungerar alldeles utmärkt.

Ingredienser

  • 150 g fetaost i bit (16%)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olja
  • Sås
  • 4 dl mild yoghurt naturell
  • 1 tsk torkad eller 1 msk färsk mynta
  • Någon droppe äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk pressad citron
  • Sallad
  • 1 ask blandad sallad
  • 1 rödlök
  • 12 svarta oliver
  • 8 feferoni
  • Tillbehör
  • 4 småfranska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär osten i 4 tunna skivor. Vispa upp ägget något och vänd ost skivorna i ägget därefter i mjölet. Vänd osten återigen i ägget och slutligen i ströbrödet. Häll oljan i en ugnsfast form. Lägg i osten.Stek i ca 10 min, vänd osten efter halva tiden.
    3. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 15 min. Blanda den med smulad mynta, lite vinäger, salt, peppar och citron.
    4. Bred ut salladsbladen på 4 tallrikar. Skär löken i tunna skivor. Lägg på den varma osten, lök, oliver och fefaroni.
    5. Ringla över myntasåsen. Servera genast tillsammans med bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben