Det finns hur många varianter på vår kära falukorv som helst, här är ännu ett.
Ingredienser
Ca 500 g falukorv
Ströbröd
Sesamfrön
1-2 msk dijonsenap
Ägg
Allkrydda
Salt
Jordnötsolja
1 burk ca 300 g böngroddar
Instruktioner
Skär falukorven i skivor på längden, ca 5 cm långa.
Vispa upp ägget med allkrydda, senap och salt.
Blanda ströbrödet med sesamfröna.
Lägg det uppvispade ägget och ströbrödsblandningen i varsin djup tallrik.
Panera korven, först i äggblandningen sen i ströbrödet.
Stek den i jordnötsolja i inte alltför het panna till de tar färg.
Lägg upp korven på serveringsfat.
Woka upp böngroddarna i pannan efter att du har korven klar.
Servera den panerade falukorven med potatismos, böngroddar ,samt gröna ärtor.
Jag serverade med en currysås.
Mycket gott!! Vi kommer att göra denna rätt fler gånger.
Gott och annorlunda mot vanlig falukorv.