Panerad falukorv

Serverar: 4 portioner

Det finns hur många varianter på vår kära falukorv som helst, här är ännu ett.

Ingredienser

  • Ca 500 g falukorv
  • Ströbröd
  • Sesamfrön
  • 1-2 msk dijonsenap
  • Ägg
  • Allkrydda
  • Salt
  • Jordnötsolja
  • 1 burk ca 300 g böngroddar
  • Instruktioner

    1. Skär falukorven i skivor på längden, ca 5 cm långa.
    2. Vispa upp ägget med allkrydda, senap och salt. Blanda ströbrödet med sesamfröna. Lägg det uppvispade ägget och ströbrödsblandningen i varsin djup tallrik. Panera korven, först i äggblandningen sen i ströbrödet.
    3. Stek den i jordnötsolja i inte alltför het panna till de tar färg.
    4. Lägg upp korven på serveringsfat.
    5. Woka upp böngroddarna i pannan efter att du har korven klar.
    6. Servera den panerade falukorven med potatismos, böngroddar ,samt gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    evaldo 1 september 2008

    Jag serverade med en currysås.

    wiklund73 10 juni 2009

    Mycket gott!! Vi kommer att göra denna rätt fler gånger.

    eli-jon@hotmail.com 22 februari 2011

    Gott och annorlunda mot vanlig falukorv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben