Örtgratinerad falukorv

Serverar: 4 portioner

Örtgratinerad falukorv

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Svecia
  • 1 ägg
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär korven i strimlor, och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda grädde, ost, ägg, salt och kryddor.
    2. Häll sedan blandningen över korven. Gratinera ca 10 min i 225 graders ugn. Servera med kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    nallebear_girl 1 februari 2008

    Tack för ett underbart recept som vart väldigt poppis i min familj i går, lätt att göra och väldigt gott kram jenny

    Tine 4 mars 2008

    I dag gjorde jag detta recept, och min familj vart jätteförtjusta, lätt och gott Tack för ett bra recept

    Sioux 7 mars 2008

    Gott och okomplicerat att göra och till min stora glädje så "gillades" denna maträtt av vår kräsna 11-åring !! Kommer fler ggr på middagsbordet......

    SDMaya 11 augusti 2008

    Tack för en god och väldigt lättlagad rätt. Skickar med ett foto :)

    miramamman 1 oktober 2008

    Tack för ett alternativ till tråkkorv med mackisar.. Detta var ju superenkelt att göra och jättegott. Det här blir ett recept för barnens matlagningsdagar.

    missjulie 27 oktober 2008

    Överraskande gott. Vad smidigt och enkelt! Blev ju knappt nån disk... :-) Jag fräste med lite gul lök också.

    miramamman 20 november 2010

    Denna gång stekte jag korven före med lök och lade på paprikaringar, och tömde mina kryddburkar med slattar av olika örtkryddor. Mums så gott det blev även denna gång, toppen recept för falukorv,

    michellebencic 24 januari 2011

    Detta var verkligen HUR gott som helst!! Slängde i strimlade soltorkade tomater med och extra franska örter. Tomaten satte verkligen piff!

    Sören Lund 30 september 2022

    Det bästa jag hitintiils gjort av Falukov. Första gången,men ej den sista. Tack för Receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben