Ungstekt falukorv med pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

MUMS!! Perfekt vardagsmat för hela familjen.

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • Senap
  • Ketchup
  • Västerbottenost
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 st kokt potatis
  • 45 g färsk pepparrot på burk
  • 1.5 dl olivolja
  • Salt
  • Potatis
  • Instruktioner

    1) Skåra korven, fördela senap och ketchup i korven och lägg i rikligt med ost. 2) In i ugn 200grader ca 30min tills osten fått fin färg. 3) Mät upp vatten och låt koka i en kastrull. 4) Tillsätt kycklingfonden i det kokande vattnet. Häll den varma buljongen i en bunke och lägg i den kokta potatisen, mixa till en slät sås. Tillsätt olivolja under tiden du mixar. 5) Rör sedan ner pepparroten och smaka av med salt. 6) Servera med kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 26 april 2008

    Hej, jag har ätit din falukorvsrätt med pepparrotssås och den var jättregod. jag hade ingn Västerbottenost så jag tog parmesan istället, det blev gott det också. Lägger in ett par bilder också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben