En klassiker...när jag var barn på 1960 bjöd mamma ofta på kokt Falukorv med pepparrotssås till kvällsmat. Jättegott tycke jag då...lika jättegott idag tycker jag.
Ingredienser
400 g falukorv
½ st gul lök
1 st lagerblad
4 st vit- eller kryddpepparkorn
½ tsk salt
Pepparrotssås
2 msk smör eller margarin
2½ - 3 msk vetemjöl
4 - 5 dl mjölk
½ tsk salt
Vitpeppar
2 -3 msk riven pepparrot
Denna rätt är en prydnad för husmanskosten. Rena smaker. Ångakoka gärna madelpotatis som ett kolhydratalternativ. En vitkålsallad som legat i salt och dragit ur vattnet är inte helt fel till denna rätt.
Brukar göra en variant på det här med fläskkorv istället för falu. Nedrans gott!
Kanongott!! Härlig gammaldags husmanskost:-)
Tackar & Bugar för en underbar middag ! Jag åt denna rätt med liv & lust hos mormor på 50-60-talet. Har sedan totalt glömt bort den tills jag nyss gick med i MK. Där jag fick se Ditt recept. Stor heder till Dig.