Falukorv med rotsaker och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad rätt där både grönsaker och korv kokar i buljong. En klick senapssås sätter pricken över i.

Ingredienser

  • 1 bit kålrot ( 200 g )
  • 1 kålrabbi ( 250 g )
  • 2-3 morötter
  • ½ purjolök
  • 500 g falukorv i stora tärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka färsk mejram
  • Senapssåsen
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 stk fransk senap
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    Skala och ansa grönsakerna och skär dem i ½ cm stora strimlor. Skär korven i stora bitar. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerblad och peppar. Lägg ner grönsakerna och låt koka 6-8 minutyer. Lägg ner purjolöken och korven, låt koka ytterligare 2-3 minuter. Strö på mejram. Blanda ingredienserna till såsen och servera till korvgrytan samt en sallaad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben