Falukorv med couscous och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och enkel vardagsmiddag.

Ingredienser

  • Couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3½ dl couscous
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • Gräslök
  • Senapssås
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2-4 msk Dijonsenap eller efter smak
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Häll grädde och vatten i en kastrull. Vispa i mjöl.
    2. Smula i buljongtärning, pressa i vitlök och rör ner senap, smaka av med mer senap om det behövs. Vispa ihop och låt sjuda på svag värme ett par minuter.
    3. Koka upp buljongen till couscousen. Dra bort kastrullen från plattan och rör ner couscous. Blanda i hackad tomat, lök och lite klippt gräslök. Skär tjocka skivar av falukorven och stek den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PaulaPudding 15 april 2011

    Har lagat denna rätt i något år nu. Det är fantastiskt gott med sältan i såsen och det friska i rödlöken och tomaterna som har blandats i couscousen. Verkligen ett topprecept! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben