Kryddig Rödspätta

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Fräscht och lättlagat. Kryddor är skrivna på ett ungefär, sådant beror ju på smak och jag måttade inte utan slängde bara på lite lagom av alltihop. Riktigt lyckat i varje fall! Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

  • 600 g Rödspätta (skinnfria filéer)
  • 2 stora, finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk oregano
  • 3 msk färsk, finhackad basilika
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 msk mjölkfritt margarin eller smör
  • Instruktioner

    Lägg upp spättafiléerna och strö över kryddorna. Klappa gärna in dem lite i fisken. Lägg på en tallrik och gör samma sak med andra sidan. Får gärna ligga och gotta till sig lite. Kokt potatis är gott till, satsa på att börja steka fisken med tio minuter kvar på potatisen så blir det nog bra. Stek på ganska hög värme i smält smör tills insidan är vit och utsidan gyllenbrun.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben