Panerad Pangasius Filé

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Lätt lagad och billig.

Ingredienser

  • 1 kg pangasius filé kallas hajmal eller vietnamesisk sjötunga
  • 2 ägg
  • 1 dl olja
  • Ströbröd för panering
  • Mjöl
  • 1 citron
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Mjölk eller vatten
  • Instruktioner

    1. Tillagningstid 4 timmar men man står inte i köket i alla dem timmarna. Räkne tillagningstid är 1 timma totalt.
    2. Tillagning: För att fisken inte luktar dynga, har jag marinerat denna i citron, salt och citronpeppar i 3 timmar.
    3. Förberedd panering: Blanda ägg med lite mjölk eller vatten och citronskal. Dippa fisken i äggblanding sen till mjöl och sist till ströbröd. Låt stå åtminstone 1 timme så att panering fastnar ordentlig i fisken.
    4. Stek den i oljan tills den är gyllene brun. Serveras med goda sallad, kokt potatis och morötter. Bon aptité!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben