Filé i chutneysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och underbart god bjudrätt!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 1/2 dl mellangrädde (jag brukar ta hälften mellangrädde och hälften creme fraiche)
  • 1 dl köttbuljong (jag brukar anv. kalvfond)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk vinäger (jag brukar använda balsamvinäger)
  • 1/2 tsk ingefära
  • Instruktioner

    Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i sneda skivor. Fräs purjolöken i smör i en gryta eller traktörpanna. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i traktörpannan. Salta och peppra. Blanda mango chutney, grädde (och creme fraiche), buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll det i traktörpannan. Låt köttet puttra i såsen ca 5 minuter. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (2)

    ulla_johan 16 januari 2009

    Jättegott! Lättlagat! 4+! tycker Ulla J

    MalenaH 24 augusti 2011

    Hoppas att det är ok att jag satte upp en bild på rätten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben