Ostgratinerad filé

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En snabb och god bjudrätt som alltid går hem!

Ingredienser

  • 1 fläskfile, ca 500 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket bacon
  • 2 dl riven ost
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor. Bryn den lätt i smör och krydda. Lägg skivorna i en ugnsfast form. Dela bacon i bitar och stek den. Strö bacon, riven ost och persilja på köttet. Häll på grädden.
    2. Gratinera i 225 grader i ca 15 min tills osten har smält och fått gyllene färg. Servera med pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (2)

    Sara_W 10 november 2008

    Jag dubblade grädden, tillsatte en dryg matsked fransk senap, ett par tsk kinesisk soja och 1 riven vitlöksklyfta. Serverade med pasta, mums! Till och med ungarna tyckte att det var super.

    Lennart_58 19 november 2009

    Det var supergott väl värt 5p o ett stort tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben