Filé i filé

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite pyssligt men kul att servera.

Ingredienser

  • 1 oxfilé
  • 1 fläskfilé
  • Fransk senap Provencale med vitlök och rödpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fläskfilén stekes med salt och peppar. Låt svalna.
    2. Ena filén ska in i andra genom att endera göra ett hål på längden genom oxfilén eller skär upp den längst med så fläskfilén kan läggas inuti och oxköttet viks över. Innan man lägger in fläskfilen så salta peppra och stryk på senapen.
    3. Bryn ordentligt i stekpanna och ställ sedan in köttet i ugn ca 20- 30 minuter beroende på hur tjock köttrullen är. När man sen skär tunna skivor så är det mörkt kött med en ljus prick i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Stek rätt!
    Det finns många knep för att känna om köttet är lagom stekt men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben