Gorgonzolafylld filé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En god potatisgratäng med fläskfilé ovanpå!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 125 g gorgonzolaost
  • Salt
  • Peppar
  • Potatisgratäng
  • 800 g potatis
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, salt och peppar med hackad persilja i en smord ugnssäker form.
    2. Blanda grädde med mjölk och vitlök. Häll alltsammans över potatisen. Klicka över smör.
    3. Sätt in formen i 200º ca 50 min.
    4. Putsa filén fri från hinnor och dela den. Stick med en vass smal kniv i mitten på filébitarna, så att det blir en springa rätt igenom. Fyll med ostbitar från bägge håll tills bitarna är fyllda. Fäst ev samman ändarna med tandpetare. Krydda bitarna och bryn dem runtom i het panna.
    5. Lägg filén ovanpå potatisgratängen och låt den steka med de sista 20 min.
    6. Ta ut formen, ta upp filén som får vila övertäckt 5-10 min, täck även potatisgratängen. Dela filén till fyra bitar och lägg ovanpå gratängen.
    7. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben