Gorgonzolafylld köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Prova gärna den här goda köttfärslimpan.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 150 g gorgonzola
  • 2 kokta (kalla) potatisar
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
  • Sås
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • Instruktioner

    Skär gorgonzolan i småbitar. Riv potatisen. Blanda alla ingredienser. Smörj en ugnsform, forma färsen till en limpa och lägg i formen. Blanda ihop sojan och oljan och pensla köttfärslimpan med det. Tillaga i ugnen i 175-200 grader i ca 35-40 minuter. Garnera köttfärslimpan med klippt persilja. Servera med ungsbakad klyftpotatis, såsen och en grönsallad.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    thewhy 6 februari 2009

    Kanske dum fråga men.. ska färsen vara färdigstekt eller rå när den stoppas in i ugnen?

    cederborg56 9 maj 2009

    Har nyss lagat till och ätit av ditt recept.. Blev hur gott som helst.. Kommer att göra denna rätt fler gånger..*L*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben