Köttfärslimpa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och god! Kan också bli köttbullar (stek dem i längpanna i 200 grader 15 minuter med någon vändning under tiden) eller pannbiffar.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rött vin eller vatten
  • 1 msk konc. kalvfond
  • 2 msk fransk senap
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 msk lökpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ströbrödet i vin eller vatten. Efter en stund tillsätts köttfärs, kalvfond, senap, pressad vitlök, mortelstött timjan, lökpulver och ägg. Arbeta samman ordentligt. Avsluta med salt och peppar och smaka av. Bäst sker det genom att steka en provklick.
    2. Köttfärslimpa: Forma färsen i långpanna, klicka på lite smör och stek i ugn, 175 grader ca 1 timme. För god stekyta bör limpan ösas med vätskan från långpannan några gånger under stektiden. Limpan kan sen ätas som den är med sås och potatis, tärnas och användas till pytt eller pasta, skivas kall och läggas på smörgås- för att bara nämna några serveringsförslag

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (1)

    flabban 15 juli 2008

    Stekte biffar av smeten, eller försökte i alla fall. Smeten höll inte ihop, utan föll isär hela tiden. Har aldrig varit med om det förut, så det kanske berodde på köttfärsen. Smaken var det inget fel på, jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben