Rosmarinstekt filé med aromsmör

Serverar: 4 portioner

God fläskfilé med potatiskaka och aromsmör med smak av vitlök och citrus.

Ingredienser

  • 4 bitar fläskfilé à 125 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 bifftomat
  • Marinad
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • Smör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Finrivet skal av 1/2 citron
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Potatiskaka
  • 12 potatisar
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Paprikapulver
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Platta till köttbitarna, lägg dem mellan plastfolie eller i en plastpåse. Banka ut försiktigt tills de är c:a 1 1/2 cm tjocka. Salta och peppra.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ svalt.
    3. Vispa upp smöret med elvisp, c:a 1 minut. Blanda i citrusskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    4. Spritsa smöret eller rulla det till en rulle i fuktat smörpapper och låt stelna i kylskåp.
    5. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Stek skivorna i olja i en stor stekpanna c:a 5 minuter, vänd då och då. Blanda i grädden. Smaka av med salt och paprikapulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben