Rosèpeppar filè.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En uppskattad filè rätt. Inte så krånglig heller.

Ingredienser

  • 400g fläskfilè
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk chilisås
  • ½msk soja
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 msk krossad rosèpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljong. Tillsätt lök, chilisås, senap, sambal oelek och rosèpeppar. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Rör samman mjöl och grädden, vispa sedan ner det i såsen. Låt det hela koka i 10 minutereller till lagom konsistens.
    2. Skär fläskfilèn i skivor. Bryn sivorna 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg det brynta köttet i såsen och låt det småkoka i ca 15 minuter.
    4. Servera ris eller bandspagetti till. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (3)

    linedancer 18 februari 2011

    Har provat denna GODA maträtt.Hade pressad potatis(festligt) .Och ett gott rödvin till detta valde jag RUFFINO

    kekke46 22 januari 2012

    Hej Ylva! Har idag gjort ditt recept otroligt gott. Det här kommer att hamna med mina favoriter. En hög fempoängere från oss. Tack för receptet.

    sivgoran 10 februari 2013

    Mycket gott. Har sparat det i min kokbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben