
Nötkött
Lövbiff: ca 1/2 cm, ca 1/2 min/sida
Rostbiff: ca 1 1/2 cm, ca 3 min/sida
Ryggbiff: ca 1 1/2 cm, ca 2 min/sida
Filé: 2-2 1/2 cm, 2-3 min/sida
Entrecôte: ca 1 1/2 cm, 2-3 min/sida
Mörad högrev: ca 1 1/2 cm, ca 3 min/sida
T-benstek: 1 1/2-2cm, 3-5 min/sida
Kött som steks enligt de föreslagna tiderna blir rosa inuti, ljusröd köttsaft tränger upp på den stekta sidan. Minska stektiden med 1/2 min per sida om köttet önskas rödare, öka den med 1/2 min om köttet ska vara helt genomstekt.
Griskött
Kotlett: ca 1 1/2 cm, ca 3 min/sida
Skinka, schnitzlar: ca 1 cm, ca 2 min/sida
Skinkbiffar: ca 1 1/2 cm, ca 3 min/sida
Karré: ca 1 cm, ca 3 min/sida
Filé: 2-2 1/2 cm, ca 2-3 min/sida
Bogfläsk: ca 1 cm, ca 2 min/sida
Rimmat sidfläsk: ca 1/2 cm, ca 2 min/sid, ta eventuellt bort svålen, steks i eget fett.
Griskött som steks enligt de föreslagna tiderna blir genomstekt.
Lammkött
ca 1 1/2 cm tjocka
Kotlett: 2-3 min/sida, blir rätt rosa i mitten
Stek: 3-4 min/sida, blir rätt rosa i mitten
Rygg, bog: ca 2 min/sida, eftersteks under lock på svag värme 8-10 min.
Kalvkött
Kotlett: ca 1 1/2 cm, ca 3 min/sida, blir rätt rosa i mitten
Innanlår, schnitzel: ca 1 cm, ca 2 min/sida, blir lätt rosa i mitten
Filé: 2-2 1/2 cm, 2-3 min/sida, blir lätt rosa i mitten
Maria Dahlquist
2005-04-12