Kyckling med saffran och tomat

Serverar: 2 portioner

Smakar mer avancerat än vad det är.

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 st scharlottenlökar
  • 2 dl creme fraiche saffran och tomat
  • ½ dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 7 st soltorkade tomater
  • En näve körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfileérna i cm-tjocka strimlor tvärsöver. Bryn kycklingen i en stekpanna, salta och peppra.
    2. Hacka löken och fräs den i en kastrull så den blir mjuk. Häll upp creme fraiche och grädde i kastrullen, låt koka upp. Häll över kycklingen i kastrullen.
    3. Hacka tomaterna och häll i det i kastrullen, låt det bli varmt och servera sen med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dag6 14 mars 2014

    Mycket gott, vi valde att ha klyftpotatis. För övrigt var det en mycket god måltid. Från Mor Trollfar.

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben