Fiskknyte med Saffran

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar middag för fiskälskare.

Ingredienser

  • 2 ark aluminiumfolie till ett knyte
  • 4 torskfileér
  • 200 g räkor (skalade)
  • 200 g kräftstjärtar
  • 1 röd paprika
  • 1 halv purjolök
  • 4 dl grädde ( 1 dl till varje knyte)
  • 1 msk margarin/smör till varje knyte
  • Citronpeppar
  • 1 Citron
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 8 potatisar
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 2 dl olja
  • 2 vitlöksklyftor, (pressade)
  • 1 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200grader. Skala potatis och koka.
    2. Börja med att forma 2 ark med aluminiumfolie till båtar, Blanda saffranen med lite vatten i en mugg. Sedan så börjar man hacka upp purjolök, paprika. Lägg i 1 fiskfile i varje packet(knyte) ha sedan på citronpeppar,saffranen med vattnet och lägg i dom hackade grönsakerna, dom skalade räkorna, kräftstjärtarna. (Man kan även ha i 2 burkar vattenkastanjer och 1 burk minimajs).
    3. Häll på grädde och smör, knyt sedan ihop paketet och ställ in i ugnen. Känn på fisken då och då så den inte blir torr.
    4. Efter ca 30 minuter så ta ut knytena och lägg på en tallrik lägg i 2 kokta potatisar och servera med lite citronskivor till.
    5. Kan även serveras med lite Aioli. Vispa äggulorna och vitlöken, häll först droppvis med olja och sedan i en fin stråle tills den börjar tjockna. Smaksätt med citronsaft och smaka av med salt och peppar. . VIKTIGT! ALLA INGREDIENSER SKA HA SAMMA TEMPERATUR

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben