Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Denna variant av Scones är den lite mer nyttigare. Innehåller inget smör och det enda "feta" är mjölken. Smakrik och väldigt lättgjord.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1/2 dl solrosfrön (gärna rostade och saltade)
  • 2 msk linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 påse saffran
  • Instruktioner

    Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna. Klicka ut på ett pakplåtspapper. pressa ut till en rund kaka och strö solrosfröna och hasselnötterna över. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 250 graders värme. Saffran kan bytas ut mot 1 msk kardemumma istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben