Scones med solroskärnor och linfrön

Ett lite nyttigare alternativ istället för vanliga med bara vetemjöl. Blir två lite större scones eller 4 små. Passar perfekt att slänga ihop en helgmorgon.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör
  • 2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader.
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda i det rumstempererade smöret och sist filmjölken. Forma till antingen två stora eller 4 mindre scones. Skåra dem med en kniv så de är lättare att bryta isär när de är färdiggräddade.
    3. Grädda i 10-12 min tills de fått en fin gyllenbrun färg servera nygräddade med ost och marmelad.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben