Saftiga Scones med keso, linfrön och solroskärnor på Amandas vis (utan vetemjöl)

Serverar: 4 portioner

Tid: 12 minuter

Saftiga och goda scones som dessutom är nyttigare och håller magen mätt längre än de klassiska! Dessa godingar har blivit en favorit till helgfrukosten och funkar lika bra till utflykten. Att de även är saftiga dagen efter bakningen är ännu ett skäl till att prova dessa läckerheter.

Ingredienser

  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • ½ dl kruskakli
  • 1 dl linfrön (helst krossade)
  • ½-1 dl solroskärnor
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl filmjölk
  • 1½ dl keso
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och tryck ut eventuella smörklumpar. Häll i fil och keso. Blanda.
    3. Dela degen i 4 delar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
    4. Platta ut varje del en aning, absolut inte så de blir platta. Skåra ett kors över alla degbullar med en kniv. Pensla med lite vatten och strö över solroskärnor och linfrön.
    5. Grädda i mitten av ugnen tills de fått en gyllenbrun färg, ca 10-12 minuter.
    6. Servera mer än gärna ljumna, med ost, paprika, philadelphiaost och marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben