Nyttiga veganska plättar utan komjölk, ägg eller vetemjöl

Tid: 45 minuter

Jag har länge letat efter ett recept på plättar/pannkakor som inte innehåller komjölk, ägg eller vetemjöl. Idag lyckades jag få till något bra genom att "blanda" lite olika recept. Min pojke på 5 år och hans kompis åt 12 stycken plättar var och tyckte de var jättegoda. :) Jag använde dinkelmjöl fullkorn istället för vetemjöl och det innehåller visserligen gluten, men jag är övertygad om att inte är så onyttigt som det glutenet som finns i vårt hårt processade vanliga vetemjöl idag. Dessutom får man med sig en massa nyttiga vitaminer och mineraler då det är ett fullkornsmjöl.

Ingredienser

  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 6 dl havremjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
  • 2-3 msk mjölkfritt margarin
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt margarinet. Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben