Kycklingpaj (utan ägg)

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En god kycklingpaj som är såsig och smakrik. Fylld med ärtor, svamp och kyckling och täckt med ett skal. Då det går att utesluta ägg fungerar det bra till de som är allergiska.

Ingredienser

  • Deg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • Kycklingröran
  • 200 g kycklingkött
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 paket djupfrysta ärtor, cirka 300 g
  • Soya
  • Smör eller margarin till formen
  • Uppvispat ägg till pensling (kan hoppa över för att undvika ägg)
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta raskt samman degen. Låt den stå kallt en stund.
    2. Sätt ugnen på 225ºC. Skär kycklingen i små tärningar. Bryn kycklingen i lite matfett i en stekpanna. Skölj och ansa champinjonerna. Dela dem och häll i det i stekpannan. Tillsätt grädde, kryddor och ärtor. Färgsätt blandningen med soya i önskad mängd. Låt det koka upp så att allt blir tillräckligt varmt.
    3. Häll kycklingblandingen i en smord ugnssäker form. Kavla ut degen och lägg den som ett lock över kycklingblandningen. Pricka degen med hjälp av en gaffel. Pensla degen med ägg.
    4. Grädda pajen i ugnen cirka 25 minuter eller tills pajen har fått en bra färg.
    5. Ett tips är att lägga degen mellan två plastpåsar och sedan kavla ut degen. Det gör det enklare att få en tunnare deg och att sedan lägga den över pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben