Mjuk pepparkaka utan ägg

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En saftig, superenkel och mycket god pepparkaka. Som jag varmt rekommenderar. Man kan med fördel slänga i frysta lingon eller blåbär i smeten.

Ingredienser

  • 150 g margarin eller smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl fil 3%, för saftigast smak
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    2. Häll filen i smöret när det kallnat och häll sedan detta i mjölblandningen.
    3. Rör om till en jämn smet. Häll sedan smeten i en väl smord och bröad form (2 liters).
    4. Grädda i 175 grader i ca 70 minuter
    5. LYCKA TILL!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    matmariamora 6 december 2008

    Hej Inger, hittade detta recept utan ägg. Ifall du vill baka med Agnes! hälsn Maria

    flabban 30 december 2008

    Jättegod och enkel att baka. Den kommer jag att göra fler gånger. Ska prova att ha lite lingonsylt i då, blir säker gott. Tack för ett bra recept.

    Tingeling13 14 oktober 2010

    Bakade denna idag, mjukpepparkaka är aldrig fel.

    estrid1 20 november 2011

    Bytte ut filen mot turkisk joghurt vilket gick utmärkt.Tog en näve frysta blåbär och lade överst.Blev både gott och dekorativt.Hade med mig denna skapelse till far på farsdag.Uppskattades.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben