En saftig, superenkel och mycket god pepparkaka.
Som jag varmt rekommenderar.
Man kan med fördel slänga i frysta lingon eller blåbär i smeten.
Ingredienser
150 g margarin eller smör
6 dl vetemjöl
4 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
3 dl fil 3%, för saftigast smak
Instruktioner
- Smält margarinet och låt det svalna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll filen i smöret när det kallnat och häll sedan detta i mjölblandningen.
- Rör om till en jämn smet.
Häll sedan smeten i en väl smord och bröad form (2 liters).
- Grädda i 175 grader i ca 70 minuter
- LYCKA TILL!
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Hej Inger, hittade detta recept utan ägg. Ifall du vill baka med Agnes! hälsn Maria
Jättegod och enkel att baka. Den kommer jag att göra fler gånger. Ska prova att ha lite lingonsylt i då, blir säker gott. Tack för ett bra recept.
Bakade denna idag, mjukpepparkaka är aldrig fel.
Bytte ut filen mot turkisk joghurt vilket gick utmärkt.Tog en näve frysta blåbär och lade överst.Blev både gott och dekorativt.Hade med mig denna skapelse till far på farsdag.Uppskattades.