Pepparkakor utan ägg, mjöl och mjölk

Serverar: 75 portioner

Juletider

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk malen ingefära
  • ½ tsk kardemumma kärnor
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • ½ dl pofiber
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7 dl mjölmix , utan mjölk och glutenfri
  • Instruktioner

    1. Lägg matfettet i en bunke och blanda ner kryddorna. Koka upp socker med sirapen och häll det sedan direkt i bunken med kryddor och matfett. Rör om ordentligt och låt sedan smeten kallna. Blanda samman pofiber, bikarbonat och mjölmixen och ha ner nästan allt i den kalla smeten (spar lite av mjölblandning till utbakningen).
    2. Arbeta ihop det till en slät och smidig deg. Nu ska degen vila över natten. När det sen är dags att baka så arbetar du degen smidig på mjölat bakbord (med mjölblandningen då sparade). Kavla sedan ut degen med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta sen ut figurer och lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader ca 6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben