En underbart god kaka utan vanligt mjöl och socker.
Ingredienser
30 g smör
1 ägg
30 g valnötter och pecannötter
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
2-3 msk stevia strö
3 krm bakpulver
40 g färska dadlar, med uttagen kärna
3 msk vatten
1 msk vispgrädde
Instruktioner
Mosa de färska dadlarna i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och låt skjuda tills dadlarna pureats. Tillsätt grädden och skjud återigen tills vätskan avdunstat och konsistensen är som en puré.
Smält smöret. Vispa ägget med elvisp. Finhacka val- och pecannötter (30 gram totalt) och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner smöret och därefter ägget. Lägg hälften av smeten i en liten springform som är 12 cm. Fördela dadelpuren över och sedan resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.