Dadel- och nötkaka utan mjöl och socker

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbart god kaka utan vanligt mjöl och socker.

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 30 g valnötter och pecannötter
  • 2 msk riven kokos
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2-3 msk stevia strö
  • 3 krm bakpulver
  • 40 g färska dadlar, med uttagen kärna
  • 3 msk vatten
  • 1 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mosa de färska dadlarna i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och låt skjuda tills dadlarna pureats. Tillsätt grädden och skjud återigen tills vätskan avdunstat och konsistensen är som en puré.
    2. Smält smöret. Vispa ägget med elvisp. Finhacka val- och pecannötter (30 gram totalt) och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner smöret och därefter ägget. Lägg hälften av smeten i en liten springform som är 12 cm. Fördela dadelpuren över och sedan resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben