Persikokaka utan mjöl och socker

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en underbart söt kaka med smak av persika och kanel. Den är bakad med nötmjöl och stevia strö.

Ingredienser

  • Smet
  • 30 gram smör
  • 1 ägg
  • 20 gram finhackade valnötter
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2½ -3 msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk bakpulver
  • Persikofyllning
  • 40 gram persika (av en skalad persika där kärnan är borrtagen)
  • ½ msk stevia strö
  • 1 msk vispgrädde
  • 1½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Persikofyllning: Skala en persika och skär bort ca 40 gram i små bitar från persikan. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt skjuda medan du vispar (med en vanlig visp) lite då och då tills vattnet försvunnit. Tillsätt stevia strö och grädde. Koka upp och skjud tills ”persikogrädden” blivit till en lös puré. Fortsätt med smeten.
    2. Smet: Smält smöret. Vispa ägget pösigt med en elvisp. Rör sedan ner hackade valnötter, de två nötmjölen, stevia strö, vaniljpulver, kanel och bakpulver. Rör ner smöret. Häll ca hälften av smeten i en bröad (mandelmjöl) springform på 12 cm. Fördela persikofyllningen över och därefter resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 17 minuter. Servera gärna med en klick vispad grädde!
    3. Om du använder en 24 centimeters form går det utmärkt att fyrdubbla alla ingredienser!
    4. http://bakasockerfritt.blogg.se/

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben