Pepparkakor utan kokning

Serverar: 300 portioner

Tid: 15 minuter

Absolut de godaste och lättbakade pepparkakor som finns Degen kan frysas men håller upp till 1 vecka i kylen.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 2 ½ tsk malen kardemumma
  • 1 msk malda kryddnejlikor
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 dl kallt vatten
  • 15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör matfett (rumsvarmt), socker och sirap smidigt.
    2. Blanda i kryddorna och bikarbonat. Häll i vattnet.
    3. Arbeta in det mesta av mjölet för hand eller i matberedare. Lägg degen på bakbord och arbeta in resterande mjöl.
    4. Dela degen i 4 bitar och gör rullar.
    5. Svep in rullarna i plastfolie och låt vila i kylen minst ett dygn.
    6. Ta fram en rulle i taget och dela den i mindre bitar så blir det lättare att kavla.
    7. Kavla degen tunt på mjölat bakbord och ta ut kakor med pepparkaksformar.
    8. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter eller tills de har fått fin färg.
    9. Du kan spara degen i kylen i minst en vecka om du ej vill baka ut alla på en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben