Baileys cheesecake utan ägg från Finland

Serverar: 1-20 portioner

Tid: 20 minuter

Som gravid får man ju inte dricka alkohol. Hann bara öppna min Baileysflaska och så var jag gravid. Nu står den där i kylskåpet. Hittade denna recept i en finsk tidning. Gott och himla lätt att laga. Inga krusiduller eller sånt!

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör
  • 10 digestivekex
  • Ev lite socker
  • Fyllning
  • 1 dl Baileys likör
  • 400 g mascarponeost (vanlig naturell färskost går lika bra)
  • 2 dl grädde, lätt vispad
  • 160 g florsocker
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 3 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret, möra sönder kexen. Blanda tillsammans. Sätt blandningen i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt i kylskåpet en stund.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
    3. Vispa grädden, blanda i färskosten, florsockret, och vaniljstångsfröna. Koka upp Baileyslikören, blanda i gelatinladen. Lägg gelatin-likörblandningen till de andra ihoprörda ingredienserna. Häll blandningen över kexbottnen. Sätt i kylskåpet några timmar. Sedan är det bara att sätta igång och njuta!
    4. Har man inte vaniljstång så använd lite vaniljsocker (OBS! Inte vanillinsocker). jag har använt Valios naturell färskost istället för mascarpone.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Buspippi 14 april 2012

    Enkelt och så underbart gott. Tack för receptet!

    miss-wixen 15 maj 2012

    Bra att det smakade :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben