Cheesecake utan botten

Serverar: 5-6 portioner

Ja, som sagt varianterna på cheescake är många.

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 1 apelsin
  • 2 dl mellangrädde (27% fett)
  • 500 g mager Kesella (1% fett)
  • 3 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö
  • Till garnering
  • 2 digestivekex
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tvätta apelsinerna, dela den ena. Riv skalet av den ena halvan och pressa saften så att du får ½ dl råsaft.
    2. Vispa grädden och rör samman med ostmassan. Smaksätt med socker och apelsinskal och -saft. Smält gelatinet på svag värme i sin egen fuktighet och blanda med det övriga.
    3. Skrapa ned smeten i en vattensköljd form och täck över med folie. Låt stå i kylen för att stelna i minst 2 timmar eller över natten.
    4. Lossa desserten med en bordskniv och stjälp upp på ett fat. Stöt kexen och strö dem över som garnering. Skär den sista apelsinen i skivor och garnera också med dem.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben