Björnbärskladdkaka, nyttig, vegansk och glutenfri

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Jag tog och exprimenterade i köket, med bönor istället för mjöl och utan matfett blir det definitivt en nyttigare kladdkaka än den vanliga. Jag blev riktigt nöjd själv! Riktigt chokladig och söt, man kanske kan minska på sockret. Berätta gärna vad ni tycker.

Ingredienser

  • 250 g kokta Haricotbönor, vanliga vita, går nog med andra bönor också
  • ½-1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½-1 dl björnbärssylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 180 grader.
    2. Mixa bönorna i mixer eller med stavmixer till en slät massa, rör i de övriga ingredienserna utom sylten. När allt är väl blandat, rör försiktigt in sylten så att det inte blandas ihop helt.
    3. Häll i form och grädda i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (4)

    Erajscha 23 juli 2012

    Vita haricots verts? Finns det?

    Osapia 26 juli 2012

    Ja, vad menar du för bönor, egentligen? Vita kokbönor, väl?

    FinaFarbrorTuld 26 juli 2012

    mjo precis, vita kokbönor menar jag. sådanna som engelskmännen använder i baked beans.. =)))

    linganj 2 augusti 2012

    Trevligt med försök till hälsosammare snask! Det stämmer dock inte att kalla kakan för "nyttig". Det skulle ju faktiskt innebära att den innehåller ordentliga mängder vitaminer, antioxidanter, mineraler, proteiner eller något annat som kroppen verkligen behöver. Och det gör den ju inte... Men den är ju ett bättre alternativ än många andra kakor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben