Glutenfria nyttiga pannkakor

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Goda nyttiga och mäktiga pannkakor för den som är glutenallergiker

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 6 dl glutenfritt mjöl (alt 3 dl mjölmix, 3 dl grov mjölmix)
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 5 dl ägg
  • 4 msk smält smör/margarin
  • 2 tsk salt
  • 1 dl linfrön
  • 1-2 dl rivna morötter
  • Ev 1 dl avrunnen keso
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet i en bunke tillsammans med saltet och tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämt smet (brukar använda elvispen).
    2. Vispa sedan ner resten av mjölken tillsammans med äggen. När du fått en fin och klumpfri smet, tillsätter du havregryn, linfrön och rivna morötter samt avrunnen keso.
    3. Smält smör/margarin i stekpannan och häll i smeten, sedan är det bara att steka på. Man kan välja om man vill göra plättar eller tunna pannkakor av smeten!!
    4. Barn som vuxna gillar detta! Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben