Nyttig och god glutenfri müsli

Tid: 40 minuter

Här kan ni välja lite utifrån er egen smak. Jag köpte i lösvikt på Ica Kvantum.

Ingredienser

  • 2 dl nötter (välj vilken sort du tycker bäst om)
  • 1 dl hirsflingor
  • 2 dl quinoapuffar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 dl ren havre ( Semper)
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl honung
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl russin om du gillar det
  • 1 dl Tropic Mix
  • 2 - 3 dl glutenfria cornflakes
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna grovt. Blanda ner nötterna tillsammans med hirsflingor, quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, havregryn och linfrö i en stor bunke. Koka upp honung, rapsolja och vatten i en kastrull. Låt därefter svalna någon minut. Droppa sedan blandningen över grynblandningen och blanda runt ordentligt. Häll ut allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter.Det är viktigt att röra om med jämna mellanrum. Låt kallna. Finfördela müslin med en gaffel och blanda slutligen i russin, cornflakes och tropic mix.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben