Scones milda

Serverar: 16 portioner

Goda

Ingredienser

  • 0,8 l vetemjöl, (480 g)
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl smör eller Milda Culinesse
  • 3 dl mjölk, eller filmjölk
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt Milda och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
    3. 3. Dela degen i 4 bitar. Platta med mjölad hand ut varje bit till en rund kaka ca 15 cm i diameter, direkt på ett bakplåtspapper.
    4. 4. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
    5. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    6. 6. Bryt isär kakorna och servera direkt.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (2)

    vonne 15 april 2008

    Jättegoda och snabbakade!! Tusen tack för detta recept!!

    Camilski 22 juni 2008

    Kan bara hålla med! Så snabba att baka och så mumsiga att äta! Perfekt då man får "objudna" gäster! Tack för detta recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben