Scones med morötter och havre

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergoda scones som känns lite nyttigare än vanliga.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 3 morötter
  • Instruktioner

    1. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna. 3) Blanda i mjölken. Ta lite åt gången. Beroende på hur mycket moretter man har i blir degen olika klibbig. Är degen för torr blanda i lite mer mjölk eller vatten.
    2. Gillar du solrosfrön så använd det! Har aldrig testat det själv, men tror det skulle vara riktigt gott!
    3. 4)Gräddas i ugnen i 10-12 min på 275 grader.
    4. Serveras varma med gott pålägg på.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    robin1500 9 september 2009

    Ska smöret vara kylskåpskallt eller ska man smälta det??

    jordgubbsflikka 14 februari 2012

    Rumstempererat är bäst. Är det kylskåpskallt så skär det i mindre kuber så blir det lättare när du blandar ihop allt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben