Mild soppa av överblivna rotsaker

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 50 minuter

Den KRAV-märkta grönsksbuljongen biofood är mycket godare än vanlig.

Ingredienser

  • 100 g palsternacka
  • 125 g rotselleri
  • 550 g morötter
  • 30 g purjolök
  • 45 g bladselleri, inkl. tunna blad
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 12 dl vatten
  • ½-1 tsk salt
  • Ev. peppar
  • Persilja
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär alla rotgrönsaker, purjolök och bladselleri i tärningar eller skivor. Häll dem i en kastrull och fyll med vattnet och saltet.
    2. Låt koka tillsammans med buljongtärningen. När de är mjuka är soppan färdig, peppra om så önskas.
    3. Servera med bröd, en klick Turkisk avrunnen youghurt och lite persilja, färsk eller torkad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben