Nyttigare scones

Ibland drar man sig för att baka scones - det är ju så onyttigt. Men kolla in det här goda fullkornsreceptet.

Ingredienser

  • 8 dl fullkornsrågmjöl, gärna dinkel
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl filmjölk eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. ´
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt margarin och rör med degkrokarna på vispen. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Forma fyra sconeskakor av klassiskt snitt. Grädda i ca 10 minuter.
    3. Servera något avsvalnade med marmelad och ost. Te är gott till förstås. Kan rekomendera att servera med någon annorlunda marmelad, t ex hemgjord, för att få det extra EXTRA!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    smeand 18 januari 2010

    Kan råg vara dinkel? Jag trodde dinkel var vete!

    123Linnea 18 januari 2010

    Jag har skrivit fel - det ska vara ELLER gärna dinkel. Tack för att du såg det. Ska redigera!

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben