Nyttigt morotsbröd

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme

Smakrikt och saftigt ...har god chans att bli ditt favorit-frukostbröd

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 msk salt
  • 4 msk linfrön
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 1/2 msk bikarbonat
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl filmjölk eller naturell yogurth
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
    2. Tillsätt sedan allt annat. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar.
    3. Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter.
    4. Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Voila!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (6)

    Disen 28 mars 2009

    Har bakat ditt bröd i dag som var supergott. Enkelt och smakfullt. Högsta betyg för detta. Tack för receptet Kram Disen

    meendu 2 september 2009

    Bakade detta bröd idag. Snabbt, enkelt och fruktansvärt gott! Toppbetyg! :)

    timsara 28 oktober 2009

    Så enkelt och så gott!!

    Tessangbg 15 september 2010

    Måste man ha bikarbonat? kan man ersätta med något annat?

    Smileybregott 26 september 2010

    bakpulver

    Annika91 17 januari 2011

    Super enkelt att baka och hur gott som helst! Kommer definitivt göra det flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben