Kantarellsoppa med hasselnötter

Serverar: 4 portioner

En härlig början på en god middag

Ingredienser

  • 1 l färska kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk mjöl
  • 1 l svampbuljong
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 tsk soja
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk madeira el sherry
  • ½ dl rostade hackade hasselnötter
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Hacka svamp och lök. Fräs i smöret tills vätskan försvunnit. Pudra över mjölet. Späd med buljong och grädde. Koka försiktigt under lock i 20 min. Smaksätt sen med soja, citron, salt, peppar och vin. Vid servering strös hasselnötshacket, timjan och persilja över soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben