Kantarellsoppa

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

God och mustig soppa med smak av skogens guld.

Ingredienser

  • 900 g kantareller
  • 5 dl grädde
  • 8 dl mjölk
  • 2 gula lökar
  • 1 buljongtärning
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Fräs kantarellerna i smör och lägg dem på en tallrik. Fräs därefter löken.
    2. Häll i grädden och mjölken i en kastrull, tillsätt löken och buljongtärningen och koka upp. Det går att ta valfri smak på buljongtärningen eller det som finns hemma.
    3. Tillsätt 2/3 av kantarellerna (spara resten till servering). Krydda, smaka av och koka ytterligare en minut. Mixa soppan slät.
    4. Garnera med smörstekta kantareller och servera med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben