Kryddig kantarellsoppa

Serverar: 6 portioner

Mmmmums!

Ingredienser

  • 6-8 dl kantareller (gula eller tratt eller blandat)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk curry (gärna hot)
  • 2 tsk gurkmeja
  • Torkad chili
  • 9-10 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk rödvinsvinäger eller balsamvinäger
  • Salt
  • Instruktioner

    Fräs svampen i smör och olja. Tillsätt finhackad lök och vitlök. Strö över curry, gurkmeja och smulad chili. Häll över buljong och låt det sjuda i 20 minuter. Häll på grädde och vinäger. Låt det sjuda ytterligare 20 minuter. Smaka av med salt

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben