Krämig kantarellsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en ren kantarelldröm. Kantarellens underbara smak får fritt spelrum, i en rund och fyllig miljö. Gör gärna en stor sats för den går bra att frysa i portionsförpackningar. Värm sen i mikron ca 3 minuter, så är lunchen klar. Denna regniga kantarellsommar 2012, har denna soppa avnjutits flera gånger. I frysen finns luncher till ”Lilla Gumman” så det räcker framåt 1:a advent.

Ingredienser

  • 1 ½ l kantareller (färska)
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g philadelfiaost (naturell)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 msk Crème fraiche
  • Instruktioner

    Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa. Pudra över mjölet och smula i buljongtärningen, rör om. Häll i vattnet och koka upp under omrörning, tillsätt sedan vispgrädden. Låt småputtra på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då. Tillsätt osten och rör om tills den löst sig helt, smaka av och salta och peppra efter behag. Servera med en klick crème fraiche i och gärna en ostsmörgås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben