Kaffemammas kantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Mustig och härligt god kantarellsoppa som är perfekt att mysa med under regniga sommardagar och den kommande hösten. Vill man ha denna soppa vegetarisk kan man ersätta kasslern med vegetariskt bacon (men det har jag aldrig provat så vet inte om det har den där sältan), eller varför inte rostad lök? Det tror jag blir jättebra, ska provas nästa gång. :)

Ingredienser

  • 120 g kantareller
  • 50 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1½ msk Touch of Taste kantarellfond
  • 1½ msk Touch of Taste grönsaksfond
  • ½ tsk Mammas Kantarellkrydda från Junis Kryddor
  • 1 l vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skär kassler i kuber och hacka löken, fräs i en klick smör tillsammans med kantareller i en gryta så det får lite stekyta.
    2. Tillsätt vatten, de två fonderna och kantarellkryddan och låt koka upp. Ha i crème fraiche och grädde. Rör ihop mjölk och mjöl till redning, häll ner lite i taget under omrörning tills soppan får den tjocklek du vill ha den. Låt puttra i ca. 10 minuter.
    3. TIPS: Vi använde kassler, men jag hade skrivit att det lika gärna kunde användas bacon. Det var just den där sältan jag ville åt som jag tycker går så bra ihop med kantareller. Har man inte kantarellkryddan kanske man kan ta extra kantarellfond eller tillsätta ½-1 kub svampbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben