Kaffemammas fiskgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod, krämig fiskgratäng där créme fraiche är blandat med dipmixen Fresh Island som blev en stor succé här hemma!

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 4 dl crème fraiche
  • 24 g OLW Fresh Island dipmix (1 påse)
  • 2-3 dl saltgurka, färdigskurna
  • 2 morötter
  • 2 msk Touch of Taste grönsaksfond
  • 2 krm salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 200 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra en ugnsfast form och ha ner fiskblocken. Salta och krydda med citronpeppar. Strö över hackade morötter och saltgurka på och runtom fisken. Här användes strax under hälften av en liten burk.
    3. Rör ihop 2 burkar crème fraiche med dipmixen. I med ungefär 2 msk grönsaksfond och rör om ordentligt.
    4. Häll crème fraiche-blandningen över fisken. Krydda med paprikakrydda och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ungefär 30 min.
    5. Vi åt tillsammans med kokt potatis, men det blir nog även jättebra med mos eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben