Paleo kantarellsoppa

Serverar: 1 portioner

Gott utan grädde, faktiskt!

Ingredienser

  • Olivolja till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 200 gram kantareller (eller annan svamp)
  • 1/2 blomkålshuvud eller en liten zucchini, eller lite av båda
  • 5 dl buljong (kyckling- eller grönsaksbuljong)
  • 1 dl kokosmjölk (eller vanlig grädde – ej aip)
  • Färsk timjan
  • Salt
  • Äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    Hacka lök, vitlök och blomkål/zucchini. Hetta upp olivolja i en kastrull eller gryta. Börja med att steka lök och vitlök tills de mjuknat, addera sedan svamp och grönsaker. Ge dem lite kärlek och stek i några minuter tills de känns bekväma i kastrullen/grytan. Häll i buljong, kokosmjölk och färsk timjan. Låt koka upp. Dra ner värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och äppelcidervinäger. Ringla över lite olivolja, dekorera med timjan och servera med brödpinnar, mer olivolja och salt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben